zoldleguanallateledel.hu

Kutya táplálás

A kutya néz kakilás közben

néz a kutya kakilás közben

A kutya kakilása közbeni viselkedése érdekes és sokak által megfigyelt jelenség. Sok kutya közvetlen szemkontaktust keres gazdájával vagy a környezetében lévő emberekkel, miközben üríti a bélét. Néhány elmélet, ami ezt a viselkedést magyarázza:

Okok amiért téged néz kakilás közben a kutyád

Védekezési ösztön: A kutyák ebben a pár pillanatban a legsebezhetőbbek. Ezt az ösztönt a vadon élő őseiktől hozták. Ekkor a kutya egyfajta biztosítokot keres, hogy ugye megvédesz gazdi?

Kommunikáció: A kutya a szemeivel is kommunikál. Szemkontaktus keresése azt is jelentheti, hogy őszintén kíváncsi a reakciódra vagy a következő lépésedre. Természetesen amennyiben éppen szoktatod arra, hogy kint kell elvégezze a dolgát akkor nézheti, hogy elővetted e már a neki járó jutalomfalatot.

Emocionális kapcsolat: Egyesek szerint a kutya ezzel a cselekedettel mélyíti az emocionális kapcsolatot a gazdájával, mivel ebben a kiszolgáltatott helyzetben is megbízik benne. Amint tudod a bizalom nagy szó, nem csak az emebereknél, de az állatoknál is. Nem kell kellemetlennek érezned a helyzetet inkább mosolyogj vissza kedvencedre.

Reakció keresése: A kutya észreveszi, hogy a gazda reagál a szemkontaktusra, így azt megtanulhatja, hogy ez egy módja az interakciónak.

Az állatok viselkedését nem értjük még teljesen, de ezzel semmi gond sincs hiszen néha mg saját embertársaink viselkedését sem értjük mit miért tesznek. Azonban érdemes figyelni az apró jelekre négylábú kedvenceink esetében is.

Saját tapasztalat: én személy szerint akkor is ellenőrizni szoktam mit hagy maga után a kutyám ha éppen vidéken vagyunk egy kertes házban. Ennek oka, hogy érdemes ellenőrizni a széklet halmazállapotát. Nincs e hasmenése a választott táptól vagy ilyesmi. Arról nem is beszélve hogy az állandó puha széklet nem tesz jót a bűzmirigynek sem. Amennyiben szeretnél még kutyaetetéssel kapcsolatos tanácsokat olvasni nézz szét nálunk a kutya táplálás kategóriában!

Hírlevél feliratkozás

Amennyiben szeretne 10% kedvezményt kapni a kutyusom.hu kutyafelszereléssel foglalkozó webáruházban kérem iratkozzon fel hírlevelünkre!

Bejegyzés megosztása

Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp

Kapcsolódó bejegyzések